Latest Activity

THAKKAR VIVEK RAJESHKUMAR might attend Nagappa Veerappa Bakkannanavar's event
yesterday
Dr.Nishant Kumar Pandey updated their profile
yesterday
Richa Bismiter shared Chinmayee Bhange's event on Facebook
yesterday
Dr. Badan Barman is now friends with NILARANJAN BARIK, BMS PUBLISHING HOUSE, Mahadev Ghosh and Abhishek Singh
Thursday
Ananya Sarkar updated their profile
Thursday
Dr. Prabhat Ranjan and Dr. Pramod kumar are now friends
Thursday
Dr. Rupali M. Phule updated their profile
Thursday
M S M Shiham updated their profile
Wednesday
Sumedha Singh posted an event
Wednesday
Chinmayee Bhange posted events
Wednesday
Sumedha Singh posted a discussion
Wednesday
Shravan Kumar Suppala updated their profile
Wednesday
Dr. Vikram Kr. Sharma updated their profile
Wednesday
Dr. U. PRAMANATHAN posted a discussion
Wednesday
Bonala Kondal updated their profile
Wednesday
Bonala Kondal and Dr. Badan Barman are now friends
Wednesday
sonali choudhury updated their profile
Wednesday
Medha Rajesh Mangurkar updated their profile
Wednesday
vasudev tiwari updated their profile
Tuesday
Monali Mitra Paladhi updated their profile
Tuesday

1. Who has published the book entitled " Information Power: Building Partnership for Learning"?

Answer: American Association of School Librarians[AASL]

2. Heart  and Soul of Indian Constitution?

Answer: Right to Constitutional Remedies

3. Inference Engine is available in?

Ans. Expert System

4. Internet filtering is

Ans. A type of Censorship

5. Minimum, Middling and Maximum Theories is given by?

Ans. Samuel Rothstein

6. TCP/IP protocol is used to connect to?

Ans. Internet

7. The protocol used to transfer file from one system to anther system is?

Ans. File Tansfer Protocol(FTP)

8. In 1974, Zurkowski has given which term?

Ans. Information Literacy

9.For what purpose, Solomon Four Group Design is used?

Ans. Quantitative Analysis i.e. data analysis

10. Idiographic hypothesis is used for?

Ans.

11. Xerography is also called as?

Ans.Electrophotography

Views: 3820

Reply to This

Replies to This Forum

very nice

Thanks

Very Good

good job

very correct answers thanks for it

Digambar B Waghmare (Librarian)

Sinhgad College of Engineering, Pandharpur

10.information about indivudval or an event

11.xerography is also called electrostatics

Thanks for the correct answer mentioned in the UGC Net exam.

Information Power is published by ALA but creator/author is AASL which is a division of ALA. refer Google Books. Copyright is held by publisher ALA.

You r 8 sir. Thanks

11. Xerography is also called as?

Electrostatic

Thanks for the correct answer mentioned in the UGC Net exam.

good job

RSS

© 2026   Created by Dr. Badan Barman.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service

LIS Links whatsApp