LIS Links Becoming More Social

1. Who has published the book entitled " Information Power: Building Partnership for Learning"?

Answer: American Association of School Librarians[AASL]

2. Heart  and Soul of Indian Constitution?

Answer: Right to Constitutional Remedies

3. Inference Engine is available in?

Ans. Expert System

4. Internet filtering is

Ans. A type of Censorship

5. Minimum, Middling and Maximum Theories is given by?

Ans. Samuel Rothstein

6. TCP/IP protocol is used to connect to?

Ans. Internet

7. The protocol used to transfer file from one system to anther system is?

Ans. File Tansfer Protocol(FTP)

8. In 1974, Zurkowski has given which term?

Ans. Information Literacy

9.For what purpose, Solomon Four Group Design is used?

Ans. Quantitative Analysis i.e. data analysis

10. Idiographic hypothesis is used for?

Ans.

11. Xerography is also called as?

Ans.Electrophotography

Views: 3856

▶ Reply to This

Replies to This Forum

Thanking you sir

Thank you brother.

RSS

© 2026   Created by Dr. Badan Barman.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service

LIS Links whatsApp